Кои са проблемите на хората е въпросът на въпросите. Нашата

...
 Кои са проблемите на хората е въпросът на въпросите. Нашата
Коментари Харесай

Карадайъ в Ямбол: Основната ни задача е да спрем обедняването


 izbori_2023_v1_014

 

„ Кои са проблемите на хората е въпросът на въпросите. Нашата акция започва от Видин и дотук главните проблеми, които споделят с нас хората, са високата инфлация, високите цени и обедняването. Затова като съществена задача си слагаме да спрем обедняването ”. Това съобщи пред публицисти в Ямбол водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, оповестиха от пресцентъра на Движението. Той посети с екипа си регионалния град, с цел да поддържа лидера на листата Петър Чобанов и претендентите за народни представители и да се срещне с членове и симпатизанти на партията.

Докато на терена на политиката се водят междупартийни боричкания, тематиките на хората са много по-далече или по-скоро назад – тематиките на политиците нямат връзка с дневния ред на хората. Затова ние сме си сложили като съществена задача дневният ред на хората да бъде и наш дневен ред. Ще го реализираме не със популизъм, не с разграничителни линии, не с лепене на етикети на политическите си съперници, а със стратегия, тактика, която да изведе страната от тези рецесии, уточни Карадайъ. Според него главните принадлежности за това са вложения, разсъдък, отговорност и разговор.

Ще го реализираме не с популизъм, не с разграничителни линии, не с лепене на етикети на политическите конкурент, а с стратегия, тактика, която да изведе страната ни от тези рецесии – най към този момент от обедняването. Основният инструмент са вложения, вложения, вложения. Не популизъм – разсъдък - вложения, разсъдък и отговорност - вложения, разсъдък, отговорност и разговор – вложения, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

„ Когато дойдохме на власт през 2001 година, дългът на страната беше 17,5 милиарда лева 2009 година, когато излязохме от властта, дългът беше единствено 1.5 милиарда Инвестициите в България бяха достигнали до 13 милиарда лева на година. В края на 2020 дългът беше над 21 милиарда 10 години ръководство на Борисов имаха за резултат нов насъбран дълг, приблизително по 2 милиарда на година. Сега има едни, които се самонаричат „ умни и красиви ”, самонаричат се и „ смяна ”. Те споделят „ Има по какъв начин ”, само че потвърдиха, че не знаят по какъв начин. А ние сме потвърдили, че знаем и можем ”, бе безапелационен водачът на Движение за права и свободи.

Водачът на ямболската листа Петър Чобанов пък подчертава, че още предишното лято финансовото министерство е излязло с оценка, че продължаването политиката на предходния постоянен кабинет на четворната коалиция ще докара до доста висок недостиг тази година – към 12 милиарда лева или 7 % от Брутният вътрешен продукт.

„ Преди няколко дни тази оценка беше доказана. В нашата стратегия предвиждаме редица ограничения за преодоляване на рецесията и намаляне на недостига до естественото – 3 %. Държим на финансовата непоклатимост, само че без да ограничаваме приходите на хората. Най-важно е да спрем обедняването, само че също по този начин да развием и икономическия капацитет – една работеща стопанска система се оправя най-добре с недостига, за което пък са нужни вложения, в това число вложения в районите ”, съобщи Чобанов.

Движение за права и свободи стартира обиколката си в Ямболско от Националния археологически резерват „ Кабиле ”. „ Това не е инцидентно, желаеме да подчертаем смисъла на културно-историческото завещание за страната ни – в нравствен и стопански аспект ”, разяснява Петър Чобанов. Той добави, че в програмата си Движение за права и свободи планува основаването на единна цифрова платформа, която да обхване главните културно-исторически обекти и да ги разпространява, като в същото време се развие тяхната инфраструктура – търговски зони, места за настаняване, заведения. Целта е културно-историческото завещание да стане основа и за стопански проперитет.

„ В Института по стопанска система и политика към УНСС разработихме план взаимно с Министерство на туризма, който демонстрира, че относителният дял на туризма в стопанската система е от 7 до 12 %, което по никакъв начин не е малко. България има своя капацитет в тази област, който не е развъртян задоволително. Пример за това е културно-историческият туризъм, където липсват задоволително вложения. Този капацитет би трябвало да се доразвие, в това число и археологическият резерват „ Кабиле ”, който е най-големият тракийски и древен град в България ”, добави Петър Чобанов.

В народен мащаб като приказваме за вложения и развиване на стопанската система, ние в нашата акция се опитваме да създадем по този начин, че да обърнем внимание и на политиците и на обществото, че културно-историческото ни завещание може да послужи като основа и за стопански разцвет и ние би трябвало да го развиваме. Културно-историческото ни завещание в неговата целокупност и цялост е голямо благосъстояние, сподели Мустафа Карадайъ.

Ние в народен мащаб би трябвало да си използваме всички запаси, най-много културно-историческото ни завещание. Не инцидентно сме тук. От Видин до Ямбол, в цялата акция, се опитваме да бъдем там където имаме археологически разкопки, в областта на културата – материално и нематериално завещание също, съобщи още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР